dijous, 27 de gener de 2011

L'interior del MNAC

Des del passat 16 d'abril, tal i com se'n va fer ressò la premsa, el MNAC realitza una iniciativa molt interessant per tal d'apropar a la societat la difícil tasca dels museus: mostrar el seu fons. El diari Avui, ens ho explicava així a través del seu format digital, amb paraules de la periodista Maria Palau:

"Exceptuant el personal dels museus i els estudiosos, el públic general no té mai accés a les reserves. Mai. Però de curiositat per tafanejar les entranyes del museu no li'n pot faltar. Per això el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que celebra 75 anys, ha decidit obrir al públic les seves reserves amb visites en grup, amb reserva prèvia, que començaran el 16 d'abril. [...]
El museu custodia a les seves profunditats unes 260.000 obres, entre pintures, escultures, arts decoratives, cartells, dibuixos i gravats, fotografies, objectes i monedes. Dit d'una altra manera encara més rotunda, del total d'obres que posseeix el MNAC només un 15% llueixen a l'exposició permanent, un 78% són a les reserves i un 7%, dipositades en altres museus."


Cap comentari: