dimecres, 2 de febrer de 2011

El Barça també restaura el seu patrimoni

Al llarg de la història el Futbol Club Barcelona ha aconseguit una gran repercussió social i mediàtica que podríem arribar a dir, està en el seu punt més àlgid. Això li ha valgut l'estima i apreci dels seus fans que, de vegades, són artistes. D'aquesta manera, és habitual que institucions d'aquest tipus rebin donacions d'obres d'art per part dels seus propis autors, en motiu de reconeixement.

El fons patrimonial del Futbol Club Barcelona compta amb obres d'artistes de la talla de Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies, Josep Segrelles o Josep Maria Subirachs, entre altres noms potser no tan reconeguts. Però segurament siguin els èxits esportius el que han dut al Museu del Futbol Club Barcelona President Núñez a ser el tercer més visitat de Catalunya segons dades de 2009, per darrere només del Museu Picasso i del Teatre-Museu Dalí (tot i que aquesta institució conjumina quatre museus en un mateix ens). Sorprenent que rebi doncs, més visites que el propi Museu Nacional d'Art de Catalunya. Tot i que al web del club diguin que és el més visitat del territori català, podeu consultar les estadístiques oficials al web de la Generalitat de Catalunya al següent enllaç per comprovar que no és del tot cert.

Les instal·lacions del Camp Nou acullen també el museu del Club
Font: www.fcbarcelona.cat


La qüestió és que conservar obres d'autors d'aquesta talla també implica la necessitat de comptar amb la feina dels restauradors en algun moment, per assegurar-ne la preservació en òptimes condicions. Aquesta tasca la realitzà el 2008 el restaurador Javier Chillida, coordinant un grup que intervingué tot tipus d'obres i materials.

Podeu llegir-ne la notícia i veure un vídeo sobre la intervenció al web del Futbol Club Barcelona, seguint el següent enllaç.

Cap comentari: