dilluns, 7 de febrer de 2011

Google ataca de nou!

Google és una de les grans empreses del món d'internet, que compta amb propostes força útils per a tots: es va iniciar com un cercador a la xarxa, va comprar Youtube, va impulsar GoogleMaps i el perfeccionà amb l'StreetView... amb què més ens podria sortir ara?

La nova empresa de google porta per nom Art Project. És una plataforma digital gegantina que ens posa a l'abast de l'ordinador realitzar visites a grans museus del món, d'una manera similar a l'StreetView, però aquesta vegada passejant per les diferents sales del Museu Thyssen-Bornemisza per poder contemplar les seves obres.

Però la cosa no acaba aquí. Aquest web alhora ens ofereix diferents modes de desplaçar-nos pels museus d'una manera còmode, senzilla i intuïtiva: cercador per paraules clau; llistats de museus i obres; visualitzacions de les plantes dels museus per facilitar el desplaçament entre sales; obres relacionades i la possibilitat d'obtenir tot d'informació de les obres que s'estan contemplant en cada moment (autor, estil, història de l'obra, etc.).

Una gran iniciativa que, sincerament, m'ha corprès. La qualitat de les imatges (doncs moltes de les obres permeten ser ampliades amb una definició fascinant) i la possibilitat d'informació que brinda l'Art Project facilitaran el coneixement i la difusió de la disciplina que ens diferencia i distingeix d'una manera més especial: l'art.

Impressionants vistes de l'Hermitage a Sant Petersburg que ens permet la nova plataforma de Google.

En el següent vídeo, en anglès, se'ns presenta el funcionament fàcil i intuïtiu de la pàgina.I per tafanejar una mica, un vídeo de com van realitzar la tasca d'obtenir tants terabytes d'informació.

Cap comentari: