diumenge, 6 de febrer de 2011

La capella Sixtina, sense turistes

Avui a l'Espai Internet de la Televisió de Catalunya s'han interessat per un dels temes que iniciàvem en una entrada anterior, el de les panoràmiques. En concret, han fet referència a una panoràmica molt impressionant de la Capella Sixtina, on es poden apreciar tant les pintures del Judici Final de Miquel Àngel, com les desenes d'obres d'altres artistes del renaixement italià que decoren la sala i que queden eclipsades per la famosa volta.

Una de les imatges que ens ofereix la panoràmica.

Amb el ratolí de l'ordinador, ens podem endinsar per donar una volta de 360º a través de les pintures que la decoren i completament sols. Tot i que no permet un gran augment de la imatge, segur que es poden apreciar amb molt més detall que amb una visita habitual a les estances vaticanes. Visiteu-lo al següent enllaç i si voleu saber més sobre la seva intervenció de restauració, a la viquipèdia n'hi ha una entrada! No aporta dades tècniques, però malgrat això és força completa en referència a la història i serveix de referència per la controvèrsia que va generar.


Podeu llegir sobre el grup que l'any 2008 va tenir el privilegi de passar cinc nits a soles a la capella Sixtina per a la realització d'aquest treball en el següent enllaç. Per altra banda, el que us recomano és recuperar l'empresa Calidos, per gaudir d'un dels seus treballs en panoràmiques. En aquest cas es tracta del magnífic claustre de la Seu Vella de Lleida. Espero que en guadiu!

Cap comentari: